Dizalice topline kroz 2015-tu godinu

Podijelite sa ostalima :) Share on Facebook0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0

Zbog gužve nismo mogli svaki projekt pratiti i podijeliti sa vama kada se izvodio, pa ćemo sada napraviti mali osvrt na sve veće projekte iz 2015-te godine, a kroz sljedeće postove ćemo i detaljnije opisati sustave. Pa krenimo redom:

Dizalica topline zrak/voda Thermia Atec 11

Početkom godine u mjestu Čopci kraj Zagreba montirana je dizalica topline zrak/voda Thermia Atec 11 sa standard upravljanjem. Sustav grijanja u objektu je preko radijatora pa samim tim treba i viša temperatura uAtec 11 tomčić sustavu. Dogrijanje dizalici topline je već postojeće plinsko grijanje. Osim grijanja objekta dizalica također grije i spremnik potrošne tople vode.

 

 

 

 

 

Thermia Atec 13 sa Total paketom u Rudama

Nakon instalirane dizalice topline u Čopcima montirali smo kompletan sustav grijanja i hlađenja u objektu u samoborskim Rudama. Montažu na tom objektu smo započeli montiranjem podnog grijanja i glavnim razvodom hlađenja koje se vrši putem ventilokonvektora. U toj ranoj fazi montaže također smo montirali i razvod kanala ventiliranja i rekuperacije zraka. Nakon što su “građevinci” završili podove i električari razvukli potrebna ožičenja nastupili smo opet mi sa montažom rekuperatora i montažom ventilokonvektora za koje smo si ranije ostavili potrebne priključke. Nakon završetka podova i zidova u objektu te vanjske ovojnice(fasade) opet smo nastupili sa montažom dizalice topline Thermia Atec 13 kao vanjske jedinice te Total paketa koji u sebi sadrži spremnik PTV-a 200l dodatni električni grijač 3-15kW u koracima te cirkulacijsku pumpicu sustava grijanja i troputog mješajućeg ventila za PTV. Instalacija je puštena u pogon te Thermia Atec 13 bez problema vrši zadaću grijanja i hlađenja u tom objektu.

 

 

Montaža sustava u Ičićima

Investritor se za svoj objekat u Ičićima odlučio na sustav površinskog (stropnog i zidnog) grijanja i hlađenja. Nakon što su dignuti zidovi na objektu je bilo potrebno razvuči glavni razvod za grijanje i hlađenje koji je bilo potrebno dobro izolirati zbog hlađenje i kondenzacije cijevovoda. Nakon toga se pričekalo da knauferi postave konstrukciju i izolacuju vunom. Tu smo opet nastupali mi sa montažom stropnih i zidnih registara. Nakon montaže zidnih i stropnih registara ostavili smo sustav pod tlakom ukoliko bi se kod montaže knaufa greškom probušili registri. Po završetku zidova krenuli smo sa montažom dizalice topline Thermia Atec 16 sa plus paketom koji u sebi sadrži troputi mješajući ventil, cirkulacijsku pumpu sustava grijanja i dodatni el. grijač 3-15kW, spremnik potrošne tople vode u ovom slučaju je Thermia MBH300l.

Slike završene montaže čemo staviti naknadno.

Završetak montaže sustava u Bratini

Kao podsjtni stavit ću vam link na kojem možete pročitati o montaži podnog grijanja koje je specifično zbog brodskog poda u cijelom objektu: Montaža podnog grijanja .

Montažu sustava u tom objektu smo završili dizalicom topline Thermia Diplomat Optimum 6. U toj dizalici topline nalazi se spremnik potrošne tople vode 180l, cirkulacijska pumpa sustava grijanja i rasoline te dodatni el. grijač 1,5-4,5kW. Kao izvor energije dizalica topline koristi površinsku petlju ukopanu ranije na 1m dubine. O površinskoj petlji možete pročitati klikom na link: Zemlja horizontalno polaganje kolektora .

 

Nadam se da vam je ovaj članak bio koristan i interesantan, do sljedećeg članka,
lijep pozdrav TP
Tim!!!

Ovaj post je objavljen u kategoriji Ekologija, Izvori energije, Novosti, Pratite ugradnju toplinske pumpe, Toplinske pumpe and tagged , , , , , .

Komentiraj

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

Moete koristiti slijedeće HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> Ispravan XHTML