Predstavljamo vam novu toplinsku pumpu Thermia Atec

Podijelite sa ostalima :) Share on Facebook0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0

Kuća opremljena sa Thermia Atec toplinskom pumpom

Zrak/voda toplinska pumpa koja daje maksimalan učinak i udobnost kroz cijelu godinu. Savršena je za umjerenu klimu primorskih krajeva Hrvatske. Ova toplinska pumpa radi točno onako kako vi to želite, a troši manje energije nego što možete zamisliti.

 • Najveća godišnja efikasnost na tržištu
 • Najtiša pumpa na tržištu
 • Omogućava hlađenje prostora
 • Efikasna ušteda energije na temperaturama i do -20°C
 • Grijanje bazena
 • Može se kombinirati sa drugim izvorima topline
 • Funkcija kalendara

Zaista, nerijetko primjećujemo kako se inovacije i novi proizvodi sa svjetskog tržišta dugo i bolno probijaju na hrvatsko tržište, bilo da se radi o električnom automobilu, raznim internetskim uslugama ili o toplinskim pumpama. No, vjerovali ili ne u tome se krije jedna velika prednost za buduće korisnike, a ona se ogleda u tome što će (zbog kasnijeg prihvaćanja) ti proizvodi kod nas doći razvijeniji, unapređeniji i jednostavno bolji nego što su bili u prvim godinama svoga postojanja. Upravo to je slučaj i sa toplinskim pumpama. Thermia Atec predstavlja pumpu nove generacije, odabirom koje dobivamo najbolje što se može ponuditi od ove tehnologije – Amerikanci bi to nazvali state-of-the-art, odnosno najsuvremenijim tehnološkim dostignućem. Pogledajmo zašto.

Themia Atec

Svojim karakteristikama najpogodnija je za mediteransku klimu primorskih krajeva, i to bez obzira na godišnje doba, jer ova pumpa je jednako pogodna i za grijanje i za hlađenje prostora. Sa nenadmašnim sezonskim performancama, Thermia Atec omogućava maksimalnu i nenadmašnu uštedu energije. Svojim jedinstvenim akustičnim dizajnom, napravljena je kao najtiša pumpa na tržištu. Opcija hlađenja omogućava ugodnu temperaturu u zatvorenim prostorima i za vrijeme najtoplijih dana u godini, tako da možete zaboraviti na neekonomične klimatske uređaje. Ukoliko imate bazen, možete značajno smanjiti svoje troškove grijanja jer je Thermia Atec pripremljena i za grijanje bazena.

Spomenimo opet da se radi o pumpi koja funkcionira na principu topline iz zraka. To znači da se energija skuplja iz vanjskog zraka i koristi se za grijanje vode i sustava grijanja koji koriste vodu, dajući efikasnu uštedu energije na temperaturama i do -20°C. Osim toga, pumpa je opremljena i sa raznim drugim mogućnostima, kao što je mogućnost korištenja funkcije kalendara čime se povećava njezina efikasnost ovisno o vremenu u kojemu se koristi: reduciranje temperature po noći, za vrijeme praznika, odnosno kad vas nema kod kuće. Pametno, zar ne? Ali ima još toga. Vašom toplinskom pumpom možete upravljati i putem interneta, gdje god se nalazili i tako ju programirati u skladu sa vašim osobnim potrebama.

Testovi su pokazali da Thermia Atec ima 17-38% veću godišnju efikasnost u usporedbi sa vodećim konkurentima. Potrošnja energije je smanjena na minimum kontinuiranim optimiziranjem triju ključnih mjerila performance: protoka zraka (EC ventilator promjenjive brzine), toka kruga grijanja (elektronički ekspanzijski ventil) i toka raspodjele topline (optimalna tehnologija). To znači da možete smanjiti potrošnju energije za grijanje i do 75%. A u slučaju oštrije zime, vanjska jedinica ima mogućnost automatskog odmrzavanja.

Themia Atec - vanjske jedinice

Thermia Atec je dostupna u različitim stupnjevima izlazne jačine i omogućava kombinacije od 6 do 36kW. Željena snaga se dobiva odabirom između šest modela od 6, 9, 11, 13, 16 i 18kW, a modeli se mogu kombinirati po dva paralelno, dakle maksimalno 36kW. Sastoji se od dva dijela: sama toplinska pumpa koja je ugrađena vani, te unutrašnja jedinica. Možete izabrati jednu od tri inačice unutrašnje jedinice, od kojih svaka ima različite karakteristike. Izbor jedinice ovisi o sustavu vašeg grijanja kako bi se osiguralo da nikada ne plaćate više nego što vam je zapravo potrebno. Thermia Atec je proizvod iza kojega stoje izvrsnost i iskustvo, a dobivena kvaliteta se ogleda samo u činjenicama. Naša topla preporuka.

Ovaj post je objavljen u kategoriji Ekologija, Novosti, Toplinske pumpe and tagged , , , .

22 komentara na Predstavljamo vam novu toplinsku pumpu Thermia Atec

 1. Barisic Frano je rekao:

  pozdrav mene interesira cijena pumpe termia-atec od 9kw

 2. Dražen Godinić je rekao:

  Pozdrav, također bih molio cjenik i načine plaćanja.Hvala

 3. Marko Pijevic je rekao:

  molim cijenu uređaja.

  • Damjan je rekao:

   Dobar dan

   evo i mene zanima cjenik ove opreme neka projekcija koja je potrebna snaga za kucu grijanog prostora 160m2 gradnja poroterm 25 + 10cm stiropora, za grijanje i hladenje bi stavio ventilkonvektore pa ako mi mozete rec neku cijenu ugrubo bio bih vam zahvalan.

   LP

   Damjan

 4. milan novak je rekao:

  Poštovani,molim da mi pošaljete cijenu za 2×18 kw uredjaja termia-atec koja bih koristio za grijanje hladjenje.Naglašavam da iste namjeravam koristiti u kaštelima, takodje bih ih upario sa solarnim kolektorima pošto trebam veče količine tv, a takodje imam mogučnost korištenja vode iz bušotine cc5m2 na 1h . LP,milan

  • TP Tim je rekao:

   Ideja je dobra. Obje opcije su moguće – zrak/voda i voda/voda. Ako bi se išlo na voda/voda opciju tada vam treba Thermia Robust 35 ili Solid 35. Cijene smo poslali mailom.

 5. Nikola Trampevski je rekao:

  Mene interesira cena za Thermia Atec 6 kw ili 9 kw. Imam stan on 60 m2, sa postoeckim sustavom radijatora.
  Dali mi treba i vnatresna edinica ?

  Hvala vam.

 6. Davor Karl je rekao:

  Molim cijenu i preporuku za optimalnu pumpu koja bi bila pogodna za objekat u Splitu povrsine 2 x 120 m2 (dva stana) .

 7. darko je rekao:

  Molim vas procjenu troška za investiciju geotermalne dizalice topline za obiteljsku kuću
  u Pregradi od 200 m2 i specifikaciju potrebne opreme jer kuća nema adekvatno riješeno
  grijanje (grijemo se pomoću el. gijalica, te pećima i kaminom na drva) a županija sufinancira obnovljive izvore energije i volio bi iduće godine to iskoristi ali neznam kolika je to investicija pa vas molim da mi to malo približite da krenemo sa prikupljanjem potrebne dokumentacije.

 8. Mladen Schneider-Popovic je rekao:

  Postovani, molim Vas posaljite mi prospekat i cijenik Vase toplinske . Pumpa mi je potrebna za zidno grijanje/hladenj 60 m2 stana (dobro izoliranog-nova fasada) na otoku Cresu.Na krovu se nalazi veilant solarni termosifonski sustav(krava) 300 l za grijanje sanitarne vode ljeti. Dali bi se ta voda u prijelaznom razdoblju (proljece,jesen)mogla iskoristiti za grijanje u slucaju da je pumpa voda/voda?Ili su pak uredaji zrak/voda ucinovitiji?
  Lijep pozdrav!
  Mladen Schneider-Popovic

  • TP Tim je rekao:

   Javite nam se na mail info@eccoplan.hr da vam možemo poslati prospekte i cijenik. Ne može se kombinirati taj postojeći sustav solara s toplinskom pumpom jer nema dovoljno snage za grijanje u prijelaznim i zimskim periodima. Učinkovitiji su sustavi voda/voda, no u slučajevima kada temperature zimi ne padaju često ispod 0°C u glavnom se koristi zrak/voda jer je efikasnost isto velika, ali je ugradnja puno jednostavnija i lakša (ne treba bunare, potopna pumpa…).

 9. sanja je rekao:

  Poštovani, također bi me zanimala cijena obje opcije zrak/voda, voda/voda.
  hvala
  LP

 10. alen je rekao:

  Interesira me cijena termia-atec uređaja i montaze ipotrebnog za potkrovni stan povrsine 140m kubnih,30 cm izolacije kamena vuna,zagreb

 11. Ana je rekao:

  Dobar dan,
  razmišljamo o ugradnji toplinske pumpe zrak-voda. Živimo u kući klasične gradnje u okolici Zagreba (temperatura niža cca 3 stupnja nego u gradu). Imamo mogućnost dogrijavanja dnevnog boravka kaljevom peći. Zanima nas da li biste preporučili grijanje na principu toplinske pumpe zrak voda i koja snaga pumpe bi bila potrebna. Grijani prostor bi bio cca 150 m2 na dvije etaže.
  Pozdrav,
  Ana

  • TP Tim je rekao:

   LP Ana,
   za grijanje na principu zrak-voda i s obzirom na veličinu grijanog prostora preporučili bi vam Therminu pumpu Atec 13, ali da bi dali konačnu i točnu preporuku trebamo više detalja kao npr. kako je trenutno riješeno grijanje u vašoj kući,da li imate zidne radijatore ili podno grijanje,kakva vam ja izolacija na kući, koje bi dodatne opcije uz pumpu htjeli. Pa vas molim da se javite sa detaljima i vašim podacima na mail info@eccoplan.hr pa ćemo vam poslati našu ponudu.

Komentiraj

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *

Moete koristiti slijedeće HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> Ispravan XHTML