Obiteljska kuća u Galgovu

Podijelite sa ostalima 🙂 Share on Facebook0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0Tweet about this on Twitter0

Radi o montažnoj obiteljskoj kući u Galgovu. Kuća je veličine cca. 100m2 te će se u cijelosti grijati sa podnim grijanjem najvećeg švedskog proizvođača podnih grijanja LK Systems koje će zagrijavati toplinska pumpa Thermia Optimum G3. Podnim grijanjem će se upravljati sa digitalnim sobnim termostatima te će se putem njih održavati željena temperatura u prostorijama.

Prije same gradnje objekta krenuli smo u dogovor sa investitorom kako i na koji način bi bilo najbolje instalirati toplinsku pumpu. Prvi sastanak i dogovor je bio sa investitorom u vezi izgradnje temelja kako bi dogovorili mjesto gdje ćemo ostaviti proboje za provlačenje cijevi u objekt tj. u kotlovnicu. Kada smo sa izvođačem radova i investitorom dogovorili mjesto sve je bilo spremno za postavljanje kolektora u zemlju kojih je za ovaj objekt bilo 300m. Polaganje 300m kolektora u ovom slučaju je trajalo 2 dana.

some_text

some_text

Nakon polaganja kolektorske cijevi slijedi dio glavnog razvoda ( postavljanje razdjelnih ormarića i razdjelnika za podno grijanje) te polaganje stiropora i podnog grijanja. Prije te faze potrebno je dogovoriti s izvođačem visinu stiropora i glazure, sama glazura ne smije biti manje od 6cm iznad cijevi podnog grijanja. Također u toj fazi potrebno je dogovoriti ožičenje potrebno za regulaciju podnog grijanja i toplinske pumpe. Sa vodoinstalaterom je potrebno dogovoriti da ostavi priključke za toplu i hladnu vodu te recirkulaciju potrošne tople vode ukoliko je predviđena. Montaža ormarića za podno grijanje i glavnog razvoda sa polaganjem stiropora i podnog grijanja za toliki objekt traje cca. 4 dana.

some_text

some_text

some_text

Kada je podno grijanje gotovo čeka se izrada glazure i podova nakon čega se toplinska pumpa može montirati. Za montažu toplinske pumpe potrebna su 2 dana nakon čega ona može početi grijati objekt.

some_text

Ovaj post je objavljen u kategoriji Ekologija, Izvori energije, Novosti, Toplinske pumpe, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , .

Komentiraj

E.mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *